nederlands
english

Kennisbank Sociale Innovatie

Best practices en andere informatie over Sociale Innovatie, Slimmer Werken en Innovatief Organiseren

Terug naar start

Kenmerken

  • Auteur: Krupop, F.S; GIB-Gesellschaft für Innovative Beschäftigungsförderung mBH /Potentialberatung
  • Datum van publicatie: 24 september 2012
  • Datum van plaatsen: 24 september 2013

Downloads

Delen

Acties

Waardering:
Waardering: Aktiva PhysioFit in Kreuztal, Duitsland
SluitenX

We werken nu nog met veel plezier
aan sociale innovatie, maar het NCSI
stopt per 1 april 2012 haar activiteiten!

Hoe lang kunt u ons nog bereiken?

Aktiva PhysioFit in Kreuztal, Duitsland

2010 – Aktiva PhysioFit is een klein bedrijf voor Fysiotherapie en Fitness in Kreuztal, NordRhein Westfalen in Duitsland. Het bedrijf is eigendom van twee fysiotherapeuten en is in korte tijd snel gegroeid; er werken nu 21 werknemers en het bedrijf beslaat 400 m2 oppervlakte.

De aanleiding voor het consultancy project via het GIB (Gesellschaft für Innovative Beschäftigungsförderung mbH) was dat de eigenaren het gevoel hadden dat zij tekort schoten als manager en bedrijfsleider; daar  waren ze niet voor opgeleid.

Aanpak

Middels een vragenlijst, ingevuld door de eigenaren en de medewerkers werden de sterktes en zwaktes van de onderneming  in kaart gebracht en geanalyseerd. Een verrassing voor de eigenaren was dat de medewerkers zich helemaal niet op hun kracht en talenten aangesproken voelden, zoals zij wel gedacht hadden.

In workshops werd door allen gesproken over de strategie van de onderneming, de arbeidsorganisatie, de planning en taakverdeling en over participatie. Er werden vernieuwingen bedacht.

Sociale innovatie

Er werd gezamenlijk een nieuwe bedrijfsstrategie vastgesteld en verwoord in een slogan: ‘wij maken je weer gezond en zorgen er voor dat je  gezond blijft’. Het materiaal werd systematisch opgesteld en de plaatsen voor het opruimen goed afgesproken. Personeel wordt nu op die taken ingezet waar zij goed in zijn en worden zo aangesproken op hun kracht. Ook zijn hele cursusdelen aan medewerkers gedelegeerd. Daarnaast is  er een  financieel-administratieve professional aangesteld die al de rekeningen en aanmaningen doet en de boekhouding.  

Resultaten

De eigenaren hebben tijd voor het management en voeren regelmatig gesprekken met medewerkers. Er is minder werkdruk voor allen. De medewerkers vinden dat ze zelfsturend zijn. De bedrijfsresultaten zijn goed.

Referentie: Heft 3/2012: “Das sind wir”. Potentialberatung bei Aktiva PhysioFit in Kreuztal. („Dat zijn wij“. Innovatie-advies bij Aktiva PhysioFit in Kreuztal.). Voor meer informatie over  het instrument  ‘Potentialberatung’, volg de link: http://www.gib.nrw.de/themen/arbeitsgestaltung-und-sicherung/potentialberatung

Thema’s: Dynamisch managen en Leiderschap, MKB, Talentontwikkeling, Zelfsturing

Bron: case

Sector: Life sciences en health