nederlands
english

Kennisbank Sociale Innovatie

Best practices en andere informatie over Sociale Innovatie, Slimmer Werken en Innovatief Organiseren

Terug naar start

Kenmerken

  • Auteur: Syntens
  • Datum van publicatie: 20 december 2012
  • Datum van plaatsen: 8 januari 2013

Delen

Acties

Waardering:
Waardering: Hoeks Verhuur & Catering bedrijf
SluitenX

We werken nu nog met veel plezier
aan sociale innovatie, maar het NCSI
stopt per 1 april 2012 haar activiteiten!

Hoe lang kunt u ons nog bereiken?

Hoeks Verhuur & Catering bedrijf

2012 - Hoeks Verhuur Verhuur & catering
8 mensen
Visie-ontwikkeling met medewerkers

Aanpak
Het probleem dat Hoeks kende, was dat zijn bedrijf Hoeks Verhuur eigenlijk alleen in de zomer werk had. Het bedrijf verhuurt horecamaterialen aan festivals, braderieën en bedrijfsfeesten, en dat is vrijwel volledig een activiteit die van april tot en met september plaatsvindt. ‘Dat betekent dus vijf, zes maanden keihard werken en een buffer opbouwen voor de winter waarin je nauwelijks iets verdient. Elk jaar begin je weer op nul. Je kunt je mensen in de winter niet vasthouden, terwijl je ze in april weer keihard nodig hebt. En dus moet ik elk jaar weer nieuwe mensen inwerken. Ik was het gewoon beu.’
Hoeks stond op het punt om er de brui aan te geven en zijn bedrijf te verkopen, toen hij Ivo van Ham van Syntens tegen het lijf liep. ‘Hij begon vragen te stellen: wat wil je? Waarom ben je ondernemer geworden? Waar ben je goed in, waar ben je minder goed in? Hij houdt je een spiegel voor en dat kwam op een bepaald moment wel heel dichtbij. Ik dacht: ik kan twee dingen doen. Ik kan zeggen dat hij er niets mee te maken heeft. Of ik kan me open stellen. Dat laatste heb ik gedaan; dat was het beste wat ik in jaren heb gedaan.’
Van Ham leerde Hoeks dat hij zijn zorgen over het bedrijf moest delen met zijn personeel. ‘Weten die mensen wel waar je mee bezig bent en dat je het in de winter moeilijk hebt? Maar ook: weten ze wel wat je van ze verwacht? Daar had ik het eigenlijk nooit met ze over gehad, dat was voor mij eigenlijk allemaal heel vanzelfsprekend. Ik had ook het gevoel dat alles van mij moest komen, maar het is natuurlijk een kwestie van tweerichtingsverkeer. Je moet jezelf in die zin ook blijven uitdagen, omdat je anders stil staat.’
Hoeks haalde zijn transportpapieren, waardoor hij zijn mensen ook in de winter emplooi kon bieden. Hij zocht de samenwerking met een kok en richtte het cateringbedrijf Trents op, zodat hij interessanter is voor bedrijven die een bedrijfsfeest willen organiseren. En hij nam dus samen met de Belgische partner een verhuurder van trussen over, waardoor Truss Concept ontstond. ‘Daardoor kunnen we ze ook in de winter aan de gang houden en hebben we ze ook echt wat te bieden. We hebben nu werk voor zes, zeven mensen, terwijl we in het verleden nauwelijks één medewerker in dienst konden houden. En de groei is er nog lang niet uit.’

Resultaten
Van 5 maanden werk per jaar, naar het hele jaar rond.
Continuïteit en betrokkenheid personeel.
Van 1 naar 7 mensen.
Nieuwe diensten

Verwijzing: Bedrijf: www.hoeksverhuur.nl

Steekwoorden: Externe samenwerking (cocreatie), dynamisch managen, mkb

Sector: Diensten, Horeca