nederlands
english

Kennisbank Sociale Innovatie

Best practices en andere informatie over Sociale Innovatie, Slimmer Werken en Innovatief Organiseren

Terug naar start

Kenmerken

  • Auteur: Syntens - MKB Krachtcentrale
  • Datum van publicatie: 17 februari 2014
  • Datum van plaatsen: 17 februari 2014

Downloads

Delen

Acties

Waardering:
Waardering: Proflite
SluitenX

We werken nu nog met veel plezier
aan sociale innovatie, maar het NCSI
stopt per 1 april 2012 haar activiteiten!

Hoe lang kunt u ons nog bereiken?

Proflite

2013 – Proflite in Zutphenmaakt flightcasesop maat, samen te stellen en te bestellen via internet. De klant ontvangt de koffer compleet gemonteerd of als bouwpakket via www.casebuilder.com. 

Sociale innovatie

Proflite zet een innovatief product op de markt op een innovatieve manier. De klant kan de koffer  zelf ontwerpen. Bij de verkoop via internet wordt gebruik gemaakt van geavanceerde software. Het bedrijf benut de specifieke kwaliteiten van medewerkers met een beperking voor  het aanbod van een nieuwe dienst op de markt of voor de verbetering van het proces. 

De onderdelenleverancier gebruikt het site-concept van Proflite en het bedrijf levert modules aan de concurrent en adviseert zijn ERP-leverancier. Hun aanpak leidt tot andere vormen van samenwerken in de keten en nieuwe verdienmodellen. 

Aanpak

Proflite combineert een ‘enorme (zakelijke en conceptuele) slimheid met een rotsvaste overtuiging dat ieder mens over bruikbare talenten beschikt’.  Ze zoeken de sterktes van hun medewerkers en maken daar ‘business’  van. 

Resultaat

Het bedrijf is in 2007 begonnen; inmiddels werken er zestien mensen (vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt) en groeien de omzet en export (inmiddels de helft) sterk.   

Referentie

Het bedrijf werd op de Energiedag 2013 van Syntens’ MKB Krachtcentrale uigeroepen tot een van de ‘slimste bedrijven van Nederland’. Het jury-rapport vindt u de bijlage. 
Update februari 2015, zie: http://www.nieuworganiseren.nu/cases/proflite-slimme-techniek-met-het-beste-van-mensen/

Thema’s: Innovatie & innovatievermogen, MKB, Talentontwikkeling

Sector: High Tech, Small Material

Bron: Case